Lex Bak

Lex Bak is vanaf het Zomerproject 2008 tot en met het Zomerproject 2010 de vaste dirigent van het JPO geweest. In deze tijd heeft hij negen projecten gedirigeerd.

 

Lex Bak is geboren op 29 januari 1982 te Heemskerk en is woonachtig in Krommenie. Op 9-jarige leeftijd begon hij saxofoon te spelen bij Ati Lust. Vanaf zijn veertiende kwam daar het slagwerk bij. Hij studeerde klassiek slagwerk bij Bob Martens in Alkmaar. Als bijvak volgde hij drumlessen bij Mark Eshuis. Hij is actief in diverse ensembles, orkesten en bands, waaronder The Beatlex en KissmeKillme met optredens in binnen- en buitenland.

 

Lex startte in 2003 met de opleiding HaFa directie bij Jan Schut aan het conservatorium van Alkmaar. Deze opleiding rondde hij af in juni 2006 met als eindresultaat een 9. In juni 2010 heeft Lex met een prachtige uitvoering in de philharmonie te Haarlem, met medewerking van de Shell Harmonie, de zijn master bij Alex Schillings in Den Haag afgesloten.

 

Als dirigent is Lex verbonden aan de slagwerkgroep van Crescendo Assendelft, fanfare St.Caecilia uit Zwaag, het jeugdorkest van Prinses Irene uit Huizen en de orkesten van de Uitgeester Harmonie. Daarnaast dirigeert Lex het Dutch Play-Inn Orchestra (fanfarebezetting).

 

Lex is als docent actief bij Brassband Kunst Naar Kracht De Goom en Onderling Genoegen Krommenie. Ook verzorgt hij workshops slagwerk voor scholen en bedrijven en was hij begeleider bij diverse grote slagwerkprojecten, waaronder Slag in de Rondte. Voor meer informatie kunt u terecht op Lex Baks eigen website