Daniel Yiau

Daniel Yiau, geboren in 1986 in Singapore is naar Nederland gekomen voor de muziek. Hij heeft niet zomaar voor ons prachtige land gekozen maar wil met ons het muzikale gevoel beleven. Dit doet hij onder meer door zijn studie vaan het conservatorium van Amsterdam bij Jan Schut.

Naast studeren is Daniel oprichter en dirigent van The Symphonic Winds, een orkest met als doel het samenbrengen van conservatoriumstudenten uit Europa aangevuld met goede amateurmuzikanten uit Nederland. Hij heeft in 2013 een masterclasseses gevolgd voor dirigent tijdens het Jungfrau Music Festival (JMF) in Interlaken Zwitserland en in de winter van 2013 op 2014 bij de Bund Deutscher Blasmusikverbände Musikakademie (BDB-Musikakademie) onder leiding van Maestro Douglas Bostock.

Daniel dirigeerde de Amsterdamse Tramharmonie (ATH), Amsterdam Brass, Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) en verschillende harmonie en brassband studentenorkesten in Singapore.

 

 

Als klarinettist heeft Daniel onder andere gespeeld bij de Singapore Armed Forces (SAF) Central Band, WASBE Youth Wind Orchestra, The Philharmonic Winds & The Philharmonic Youth Winds, Orchestra Collective, Maris Alumni Wind Ensemble, The Singapore National Youth Orchestra, The Philharmonic Orchestra, The Orchestra of the Music Makers. In Nederland heeft hij gespeeld bij de Amsterdamse Tramharmonie, Het Orkest in Amsterdam, Helicon Orkest in Leiden en enkele kamerorkesten. Daniel speelt allerlei soorten klarinet, van esklarinet tot contrabasklarinet.