Arjan Gaasbeek

Arjan Gaasbeek (1983) begon op vierjarige leeftijd op klarinet en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinet opleiding bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Verder deed hij op jonge leeftijd mee aan verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours, het Purmerade concours en ook het Jonge Talenten Concours van het Brabants Conservatorium, waar hij een prijs ter waarde van vier jaar collegegeld behaalde. Zijn klarinetstudie volgde hij bij Frans de Jong op het Fontys Conservatorium in Tilburg en bij CĂ©leste Zewald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht,

 

Op dit moment studeert hij HaFaBra directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De liefde voor het dirigeren ontstond toen hij werd gevraagd om bij Harmonie OZOD te Tricht het leerlingenorkest te gaan dirigeren. Sinds augustus 2006 is hij dirigent van Harmonievereniging Kunst Na Arbeid te Ingen, waarmee al verschillende successen werden behaald, o.a. het winnen van de Betuwe Cup in 2007 en een eerste prijs met promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2012. Ook met Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik, waar hij sinds 2009 dirigent is, werden verschillende successen geboekt, waaronder het winnen van de Betuwe Cup in 2010 en 2013 en een promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2011.

 

Bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, waar hij al twintig jaar actief lid is, is hij inmiddels ook dirigent van het Midden Orkest en tweede dirigent van het Grote Orkest. Onlangs is hij aangenomen als dirigent van de gildenbondsharmonie in Boxtel en het harmonieorkest in Vleuten.