Ook dit jaar was het Zomerproject aan het eind van de zomer, met een repetitiedag eind augustus en het repetitieweekend met concert viel dit jaar op het eerste weekend van september. Dit jaar was het tijd voor vernieuwing en gingen we op zoek naar een nieuwe dirigent met ambitieuze ideeën. Nadat we een vacature hebben uitgezet ontvingen we meer dan tien brieven van geïnteresseerde muzikanten. Na het lezen van alle gemotiveerde brieven, een referentiecheck en repetitiebezoek konden wij bekend maken dat Arjan Gaasbeek dirigent zou worden van het Zomerproject 2016! Dat dit een uitstekende keuze was hebben we wel gemerkt. Arjan zat vol met ideeën en dankzij zijn netwerk hebben we vele nieuwe mensen kunnen verwelkomen in het orkest of als toeschouwer in de zaal!

 

Op zondag 28 augustus kwam het orkest voor het eerst bij elkaar, waar Arjan de vinger legde op alle moeilijke en uitdagende passages in de muziekstukken. Gemotiveerd door de energie die van het orkest straalde ging iedereen naar huis, met slechts enkele dagen studietijd om deze passages te bekijken tot we elkaar die vrijdag weer zouden zien. Op 2 september begonnen we vroeg in de avond met de repetitie en het was te horen dat er gestudeerd was. 's Avonds konden oude bekenden alle nieuwtjes uitwisselen en werd er op ontspannen manier kennisgemaakt met de deelnemers die voor het eerst met het JPO meededen.

 

Zomerproject 2016

Het programma dat we hebben laten horen is als volgt:

 

Ceremonial March - Jan van der Roost

Seventh Night of July - Itaru Sakai

Make Our Garden Grow (Candide Suite) - Leonard Bernstein

Balkanya - Jan van der Roost

Nimrod - Edward Elgar

La Primitiva - Jef Penders

 

Irish Tune From County Derry - Percy Grainger

Soldaat van Oranje de musical - Peter Kleine Schaars

Just a Closer Walk With Thee - arr. Calvin Custer

Feeling Good - Michael Bublé, arr. Henk Ummels

Nederlandsche Medley - Jasper Staps

 

 

 

Zaterdagochtend begonnen we met groepsrepetities, in het gebouw van Crescendo Baarn of in het nabij gelegen gebouw van de Tafeltennisvereniging, wat een erg prettige locatie was om te repeteren. Na deze afzonderlijke repetities konden we met het gehele orkest hierop voortbouwen, om in de avond tijdens de doorloop te bekijken hoe we ervoor stonden. Zondagochtend werden de puntjes op de 'i' gezet, waarna we richting theater De Speeldoos konden vertrekken! Hier konden we tijdens de zaalrepetitie al genieten van wat een prachtige locatie dit was om te spelen. Het concert werd aan elkaar gepraat doos basklarinettist Tim Lamb en als we de verhalen van het publiek mogen geloven was het een fantastisch concert om naar te luisteren, met mooie muziek op een hele mooie locatie.

 

Als organisatie kunnen we ontzettend tevreden zijn met de resultaten van dit project: veel muzikaliteit, een hoogstaand programma, een prachtige concertlocatie in theater De Speeldoos in Baarn die goed gevuld was met enthousiast publiek! Op naar volgend jaar!

 

 

 

Arjan Gaasbeek

 

Dit zomerproject was Arjan Gaasbeek (32 jaar) onze dirigent. Arjan heeft klarinet gestudeerd en momenteel is hij vierdejaars student HaFaBra directie bij hoofdvakdocent Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In mei 2017 hoopt Arjan deze studie met goed gevolg af te ronden. Ook tijdens het Zomerproject 2017 zal Arjan de dirigent van het JPO zijn!