Zomerproject 2015

Eind augustus was het weer vaste prik voor het Zomerproject 2015. Dit project was tevens het zeventiende project dat het JPO heeft georganiseerd. Na een geslaagd project vorige zomer hebben we geprobeerd om het vorige project te overtreffen. We deden dit ook ditmaal onder de artistieke leiding van de enthousiaste en gedreven dirigent Daniel Yiau. Daniel stond op het punt om te beginnen met zijn master maar maakte speciaal voor het JPO een gaatje in zijn agenda voor dit spetterende project. Het programma was uitdagend maar toch goed in te studeren in een weekend. Dit project was net als vorig jaar een compleet weekend dat we op de zondag afsloten met een concert. We merken dat ondanks het enthousiasme er zoveel leuke dingen zijn om aan mee te doen maar dat toch weer iedereen een gaatje in z'n agenda kon vinden.

 

Programma:

- Rise of the Firebird - Steven Reineke

- Le cort├Ęge du roi Renaud - Franco Cesarini

- Elements of Nature - Hermann Pallhuber

- 5th Suite for Band - Alfred Reed

- March of the Minesweepers - Semione Tshermetski

- The land of Legends - Andreas Ludwig Schulte

- Portrait of a City (deel 1 - deel 2&3) - Philip Sparke

 

Elk nummer is te beluisteren via de link die eronder hangt!

 

 

Daniel Yiau

 

 

 

Dit zomerproject was Daniel Yiau (29 jaar) onze dirigent. Daniel komt uit Signapore en is vanwege zijn passie voor de muziek naar Nederland gekomen. Vanuit Signapore is hij gewend dat de muziek om techniek gaat, maar hij wil juist de mooie kant van de muziek benadrukken: de passie en het gevoel dat je hiermee kunt overbrengen.

 

 

 

 

 

 

Data en locatie

Het Zomerproject 2015 vond plaats in het weekend van 28 t/m 30 augustus. Op vrijdagavond begonnen we met de repetitie en het spetterende concert was op zondagmiddag. Het was een geslaagd project als we naar zowel de muzikanten als het publiek mogen luisteren!