Zomerproject 2014

In augustus 2014 vond het Zomerproject 2014 plaats. Dit project was alweer het zestiende project dat het JPO organiseerde. Daarnaast was dit het eerste project vanuit het nieuwe bestuur en dit project treffen we ook een nieuw gezicht aan op de bok: de enthousiaste en gedreven dirigent Daniel Yiau (28 jaar). Genoeg veranderingen voor een verse start en nieuwe uitdagingen.

 

Daniel komt uit Signapore en is vanwege zijn passie voor de muziek naar Nederland gekomen. Vanuit Signapore is hij gewend dat de muziek om techniek gaat, maar hij wil juist de mooie kant van de muziek benadrukken: de passie en het gevoel dat je hiermee kunt overbrengen.

De ontspannen manier van repeteren heeft het beste bij de JPO'ers naar boven gebracht tijdens dit relatief korte project. Vrijdagavond begonnen we met repeteren. Na het repeteren konden de muzikanten elkaar beter leren kennen tijdens het sociale gedeelte. De volgende dag moest er weer hard worden gewerkt. Tijdens de concertdag op zondag was namelijk alleen een doorloop gepland, dus zaterdag was een echte studiedag die we hard nodig hadden. Tijdens het concert heeft dit zijn vruchten afgeworpen. Het concert vond ook plaats op een nieuwe locatie: de Paaskerk in Baarn. Een relatief kleine kerk voor het JPO maar een nieuwe ervaring en een prachtig project voor de nieuwe organisatie. Iedereen bedankt voor het vertrouwen en op naar het volgende project!

 

Programma Zomerproject 2014

- Sinfonia Festiva - Arne Running

- Suite voor Harmonieorkest - Bob Vos

Deel 1 / Deel 2 / Deel 3 / Deel 4

- An American Elegy - Frank Ticheli

- Memories of friendship - Satoshi Yagisawa

- Alpina Saga - Thomas Doss

- Singapura Suite - Jan van der Roost

- Light walk - Barrie Gott

- Last Call - Otto Schwartz

- Crazy - Derek Bourgeois