Zomerproject 2013 - Jubileumproject!

Verspreid over juni en augustus 2013 vond het Zomerproject 2013 plaats. Dit project is tevens het vijftiende project dat het JPO organiseert! Daarom hebben we hier een extra feestelijk tintje aan geven. Het programma bestond weer uit gave en uitdagende nieuwe muziek zoals The Sword and the Crown van Gregson, maar we keken ook terug naar de afgelopen veertien projecten. Als solowerk ditmaal de beurt als trouwe deelnemer Jordi Lensink op trompet.

 

Programma:

Court Festival - William Latham

The Sword and the Crown - Edward Gregson

Ode for Trumpet - Alfred Reed - solist Jordi Lensink

Gumsuckers March - Percy Grainger

Sleep - Eric Whitacre

Trumpet Town - Otto Schwarz - solist Jordi Lensink

The Music Makers - Alfred Reed

March to Mars - Julius Stefarro - arr. Johan de Meij

 

 

 

Robbert Vos

De dirigent die dit project voor het orkest stond is een nieuw gezicht, namelijk Robbert Vos. Voor velen was dit een onbekende naam. Robbert is een enthousiaste dirigent en euphoniumspeler van bijna 25 jaar oud. Hij heeft tijdens zijn vakopleiding Docerend Musicus en Kamermuziek gestudeerd en daarnaast heeft hij de studie HaFaBra-directie gedaan. Voor beide studies is hij cum laude afgestudeerd. Wij zijn onder de indruk van zijn dirigeerkunsten en wellicht dat hij in de toekomst nog eens op de bok staat! Lees op deze pagina of op zijn eigen website meer over hem of bekijk dit filmpje met Robbert als solist.

 

 

 

 

Het zomerproject 2013 was een feest maar ook de gelegenheid voor voorzitter Pieter Senden om na 15 projecten afscheid te nemen en ruim baan te maken voor een nieuw enthousiast bestuur. Pieter is naast voorzitter ook oprichter van het orkest en we zullen hem dan ook missen als kartrekker voor de projecten.