Lenteproject 2008

Zaterdagochtend 31 mei 2008 om half negen 's ochtends was de Projectcommissie al in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene aanwezig om voorbereidingen te treffen voor opnieuw een intensief JPO-weekend. Vanaf 9 uur druppelden de deelnemers binnen en iedereen was blij elkaar weer te zien. De paar nieuwe deelnemers werden snel in de groep opgenomen en even over tienen opende de voorzitter, Pieter Senden, het Lenteproject 2008.

 

Tijdens dit weekend zou er een programma van 45 minuten muziek ingestudeerd worden. Wij waren immers door Fanfare Onderling Genoegen Krommenie uitgenodigd om hun leerlingenorkestenfestival af te sluiten met een galaconcert. Zodoende had de Artistieke Commissie een afwisselend programma samengesteld.

 

Dat dit wederom een ambitieus programma was bleek al tijdens de eerste repetitie. Dirigent Lex Bak had grote problemen om door de stukken heen te komen en niet iedereen bleek thuis even hard te hebben gestudeerd. Het beloofde dus een intensief weekend te worden.

Om 11 uur was het tijd voor de solisten om voor te spelen. Direct daarna mocht Eva Bleeker (15 jaar) voor het eerst Chanson d'Amour spelen en konden orkest en dirigent kennis maken met het Clarinet Concerto van Rimsky Korsakov en de solist Robert Kahn (ook 15 jaar). Robert maakte veel indruk door het 10 minuten durende werk geheel uit zijn hoofd te spelen, iets wat hij ook op het concert zou doen.

Naarmate de dag vorderde kreeg het orkest de muziek steeds beter in de vingers, iets waar ook de groepsrepetities aan bijgedragen hebben. Zodoende kon Lex Bak aan de slag met het afwerken. Rond het middagtijdstip was er echter ook tijd voor de nodige ontspanning, de hele groep ging op de foto die vakkundig gemaakt werd door Wouter Bianchi. De regen zorgde er helaas voor dat de geplande animatie niet doorging, waardoor orkest en dirigent besloten verder te gaan met de repetities.

Verder was het echter goed toeven bij Prinses Irene (PI). Het mooie weer zorgde ervoor dat we lekker buiten konden zitten, de Projectcommissie had haar werk uitermate goed voorbereid en Chef-kok Susanne Karskens zorgde er samen met Pieter en Tom voor dat we een heerlijke Chinese hap hebben gegeten. Ook de barbediening van PI maakte het feest gezellig en tot laat bleven de mensen wakker. Dirigent, voorzitter en secretaris waren toen al ruim vertrokken.

Op zondag kon er wederom gedoucht worden bij Coronel Sports, iets wat de deelnemers zeer op prijs stelden. Na nog enkele stevige en intensieve repetitie-uren werd het gebouw in no-time door alle deelnemers opgeruimd en schoongemaakt waarna we om drie uur vertrokken richting Krommenie. In colonne ging het over de A1-A10 en A8, wat met enig getoeter gepaard ging. In Krommenie zelf moesten we nog even wachten voor we het podium konden beklimmen maar daarna werd er een prachtig concert gegeven. Theo Jansen was aanwezig en heeft voor ons een jurybeoordeling gemaakt, dat u hier kunt bekijken.

Kortom, iedereen was tevreden en we kijken met zijn allen alweer uit naar het Zomerproject 2008 op 15 & 16 augustus!

 

 

Bekijk hier het programma van het Lente Project.

Bekijk hier de deelnemers van het Lente Project.