Na het enorme succes van het Lenteproject 2007 besloot dirigent Pieter Senden er nog een schepje bovenop te doen. Het thema van het zomerorkest voor dit jaar was "te gast aan vorstelijke hoven" en Pieter haakte hierop in door een Engels programma in te studeren. Hoogtepunten hierin waren o.a. Cry of the Celts van Peter Graham, Ivanhoe van Bert Appermont en Robin Hood in de bewerking van Paul Lavender. Dat dit allemaal iets te veel was bleek achteraf, maar was een goed leermoment voor dirigent en orkest.

Zomerproject 2007

Dat muziek niet altijd stilstaand gespeeld hoeft te worden in een theater bewezen we met Marchissimo waarbij de muzikanten uit alle hoeken en gaten te voorschijn kwamen. Dat basspelen en van de trap af lopen niet makkelijk is bleek tijdens de repetitie, maar Martijn Pepping kreeg het toch mooi voor elkaar.

Het JPO beschikt over een aantal zeer getalenteerde musici. Dit was duidelijk te horen in Cry of the Celts waarin Malissa (Marimba) en Daniëlla Bal (Hobo), Peter Kuin en Ariëlle Hoff (Hoorn) en Joost van der Putten (Euphonium) de zaal stil kregen met hun prachtige spel.

In Ivanhoe was de vermoeidheid van het orkest al enigszins te merken, wat ook niet verwonderlijk is als je al Rule Brittania, Marchissimo, Cry of the Celts en King Arthur achter de rug hebt. Het orkest liet zich echter niet kennen en speelde ook deze goede compositie van Bert Appermont gedisciplineerd en met concentratie. Toen was de pijp echter leeg en dat was te merken aan Robin Hood. Een bewerking waar menig hoornist nachtmerries van heeft, maar juist deze sectie sprak de laatste reserves aan en speelde alsof ze net begonnen waren. Tot slot mocht het JPO nog uitblazen met Mack the Knife van Kurt Weil. Dat uitblazen nemen de jeugdige muzikanten behoorlijk letterlijk, wat hun vergeven is.

 

Al met al een leuk optreden door het JPO wat professioneel aan elkaar werd gepraat door Dilly Lina.

Bekijk hier de deelnemers van het Zomerproject.

Bekijk hier het programma van het Zomproject.

Download hier het verhaal van het Zomerproject.