Winterproject 2007

 

Op 8 en 9 december 2007 heeft het 1e deel van het Winter Project plaats gevonden. Dit studieweekend bracht 55 enthousiaste jeugdige amateurmuzikanten uit geheel Noord-Holland bij elkaar om in korte tijd een zeer gevarieerd en uitdagend programma in te studeren. Het geheel stond dit keer onder leiding van dirigenten Lex Bak en Pieter Senden. Omdat het Winter Project het 5e project was vierden we een Lustrum! Muziek uit de voorgaande 4 projecten werd opnieuw gespeeld en de nieuwe dirigent Lex Bak had nieuwe muziek introduceren. Het weekend vond plaats in het gebouw van muziekvereniging Concordia Oostzaan, al sinds 2003 gastheer van de diverse projecten. We repeteerden, aten en sliepen (naja) in het gebouw. Tijdens dit weekend werd met de deelnemers overlegd over de richting die het JPO moet gaat nemen in 2008 en 2009. Daarnaast was er natuurlijk nog tijd zat voor gezelligheid!

Het studieweekend was een enorm succes, mede omdat de deelnemers zelf aan het woord gelaten werden. Zij mochten zich uitspreken over de nabije toekomst van het JPO. Hieruit kwam dusdanig veel informatie naar boven zodat de organisatie er mee aan het werk kon. Zodoende zijn er tijdens dit weekend verschillende commissies gevormd. Christiaan de Bruin en Wilma Hendriks nemen plaats in de Advies Commissie. Lex Bak zal samen met Daphne Peereboom, Zita Divendal en Johan van der Heijden de Artistieke commissie vormen en Daniƫlla Bal gaat leiding geven aan de projectcommissie bestaande uit Marcel Honing, Sabine-Evelyn de Vries en Bastiaan de Bruin. Het bestuur zal bij oprichting van de stichting bestaan uit Pieter Senden, Bastiaan Prickartz en Jennifer Jansen. Samen hebben zij het Winter Project deel 2 vorm en inhoud gegeven en de lijn uitgezetten voor de toekomstige projecten in 2008.

In het weekend van 9 en 10 februari 2008 heeft het tweede gedeelte van het Winter Project plaats gevonden in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen (NH). Op zondag 10 februari 2008 heeft het JPO in hetzelfde gebouw twee concerten geven o.l.v. beide dirigenten.

 

Ruim 200 toeschouwers waren getuige van een enthousiast spelend orkest. De aankondigingen werden deze keer verzorgd door de deelnemers die alle voorgaande projecten mee gedaan hadden, Rosalie, Daniƫlla, Malissa, Jeroen, Roy, Sander, Peter, Bastiaan en Chris! Daarnaast soleerden trompetisten Johan van der Heijden en Michiel de Boer met het werk Ode for Trumpet van Alfred Reed.

Bekijk hier het programma.

Bekijk hier de deelnemers.