Er werd op een ontspannen manier gerepeteerd en in de keuken zorgde Emmy Senden voor de nodige versterkingen. Het orkest repeteerde aan o.a. Sedona en Goddess of Fire van Steven Reineke, Lied ohne Worte van Rolf Rudin en 7 inch Framed van Dirk Brossé. Op 17 maart 2007 was het dan zo ver: de 1e repetitiedag voor het Lenteproject 2007. In de vorm van een Play-inn konden de deelnemers kennis maken met het orkest en de muziek. Uiteraard gingen we er van uit dat iedereen ook tijdens het projectweekend mee zou doen en op een enkeling na was dat ook zo.

Lenteproject 2007

Op 20 april gingen we verder met het Lenteproject. Op vrijdagavond om 21:00 begonnen we met repeteren. Michiel de Boer ondersteunde Pieter door de kopersectie repetities te leiden, iets wat hij ook in de toekomst vaker zou gaan doen. Het werd een zeer gezellige avond, mede dankzij de animatie die Daniëlla Bal en Pim Beudeker. Met ouderwetse kringspelen werden de deelnemers vermaakt en onze trouwe nachtwacht Ton Zwart zorgde ervoor dat iedereen aan een paar uur slaap toekwam. De volgende dag moest er nog hard worden gewerkt om dezelfde avond een goed concert te kunnen geven. Dit concert werd samen met het B-orkest van Concordia Oostzaan gegeven in De Kunstgreep van Oostzaan. Het B-Orkest, onder leiding van Henk Oenema, speelde o.a. The Hunchback from the Notre Dame, Herbie Fully Loaded en de K3 hit-mix.

Na de pauze was het tijd voor het JPO. Thomas de Jong (bugel) en Bastiaan Prickartz (altsax) zorgden voor een spetterende uitvoering van Children of Sanchez en het publiek was dolenthousiast na de uitvoering van Goddess of Fire. Tot slot van het concert kwamen de muzikanten van Concordia terug het podium op om samen met het JPO af te sluiten met Sir Duke van Stevie Wonder. Met dank aan de organisatie, bestaande uit Laura Overpelt, Angelique van der Laan, Daniëlla Bal en Jennifer Jansen was het eerste zelfstandige project van het JPO tot een goed einde gekomen. Er werd nog lang nageborreld in theatercafé Try-Out.

Bekijk hier de deelnemers van het lenteproject.

Bekijk hier het programma van het lenteproject.

Download hier het verhaal van het lenteproject.