2007 was het jaar waarin het Jeugd Project Orkest meerdere projecten zou organiseren. Deze beslissing werd in de zomer van 2006 genomen en bleek een goede beslissing te zijn.

 

Geschiedenis 2007

Mede dankzij Laura Overpelt en de enthousiaste deelnemers van het Zomerproject 2006 konden we in de lente van 2007 ruim 55 deelnemers verwelkomen in Oostzaan. Het werd een groot succes! Ook in de zomer kwam het JPO weer bij elkaar en deze keer konden we samen met het Zomerorkest een concert geven in het prachtige nieuwe theater De Kunstgreep van Oostzaan. Mede dankzij Pim Beudeker werd dit een bijzonder succesvol optreden. Lex Bak kwam voor de 1e keer kijken tijdens een repetitie en was erg enthousiast.

In de winter van 2007 kwam het JPO weer in Oostzaan bijeen om o.l.v. Lex Bak en Pieter Senden een compleet concertprogramma in te studeren. Het programma bestond uit nieuwe muziek en muziek die al eerder door het JPO gespeeld was. Dit programma zou uiteindelijk in februari 2008 uitgevoerd worden in Huizen. 3 succesvolle projecten met veel deelnemers en een fantastische sfeer zorgden ervoor dat we de volgende stap zouden nemen, het oprichten van een stichting die in 2008 verder zou gaan met het organiseren van de projecten.